Over Frats

Foto van Francine

Hoi! Ik ben Francine Hermans, freelance illustrator en striptekenaar.
Mijn vrienden noemen me "Frats".

Ik vind het superleuk om nieuwe ideeën te bedenken en ideeën te visualiseren. Ik ben van nature nieuwsgierig, creatief, vindingrijk en heb een grote verbeeldingskracht. Ik kan goed conceptueel denken en snel doordringen tot de kern van de informatie. Zo kan ik de informatie helder en overzichtelijk overbrengen of versterken met toffe tekeningen.

Toen ik nog een klein Fratsje was, tekende ik al graag. Het maakte mij niet zoveel uit of dat in schetsboekjes, in schoolschriftjes, of op de kast was.

Ik wilde uitvinder of striptekenaar worden, maar uiteindelijk studeerde ik Nederlands Recht. Ik werkte als jurist bij een gemeente, rechtbank en universiteit, als HBO-docent en als plaatsvervangend rechter. Al die tijd bleef ik naast (en soms ook tijdens) het werk heel veel tekenen. Intussen kreeg ik steeds meer tekenopdrachten en daar had ik zo veel plezier in, dat ik in 2022 besloot om aan de slag te gaan als freelance illustrator en striptekenaar. Nu maak ik strips en illustraties in opdracht en geef ik tekenworkshops.

Verder woon ik in Tilburg, geniet ik van het (soms wat chaotische) gezinsleven, probeer ik te snappen wat onze kat me probeert te vertellen, af en toeter ik wat op m'n trompet en ben ik gek op fantasievolle avonturenverhalen en witte chocolade met framboos en knettersuiker.

Benieuwd wat ik voor jou kan (be)tekenen? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!

Tekening van Frats aan het tekenen op een papiertje